© bobedre.dk

Muslinger og citronpasta

Flot, dekorativt og lækkert.

Til 4 personer

muslinger, 2 kg
hvidløg, 2 fed
citron, 1 stk., økologisk
olivenolie
hvidvin, 1 dl
piskefløde, 11⁄2 dl
chili, 2 små røde
salt og peber
frisk pasta, 500 g
bredbladet persille, til pynt

• Sæt to store gryder vand over ilden.
• Vask muslingerne og kassér dem, der ikke lukker sig ved et let slag og dem, hvor skallen er ødelagt.
• Kog muslingerne i et par min. indtil de åbner sig.
• Hæld væden fra.
• Riv hvidløg og citronskal, og svits i olie i en gryde.
• Kom vin, fløde og 1 dl vand på, med hele chili og lad simre i 5 min.
• Smag til med salt og peber.
• Vend muslingerne heri.
• Kog pastaen, og lad den dryppe hurtigt af.
• Vend pastaen, der gerne må have lidt kogevand på, sammen med muslinger og sauce.
• Drys hakket persille over, og servér straks.