Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Madbrød med kærnemælk og løg

Saftigt og fuld af smag. En opskrift på kærnemælksbrød med løg der gør sig perfekt til sensommerbuffeten.

© Pia Enghild

Dejen skal laves dagen i forvejen.

Opskrift:
vand 1 dl
gær 3-5 g.
kærnemælk ½ dl
løg ½ stk., lille, revet
smør 5-10 g, tempereret
skårne rug ¼ dl
hvedemel2 ½ dl
salt 1 tsk.
durummel til bordet
olie
krondild
havsalt

Kør ingredienserne sammen med en håndmikser med dejkroge i ca. 10 minutter. Tilsæt salt, rør i 30 sekunder, og lad dejen hæve tildækket på køl i 6-12 timer.

Vend dejen ud på et bord strøet med durummel, og strø yderligere dejen med 2-3 spsk. mel. Tryk dejen let med fingrene, og løft den over på en bageplade med bagepapir.

Hæld lidt olie og krondildskærme på brødet, og strø med lidt havsalt. Bages i ovnen ved 250° i ca. 10-12 minutter.