
Madbrød med kærnemælk og løg
Saftigt og fuld af smag. En opskrift på kærnemælksbrød med løg der gør sig perfekt til sensommerbuffeten.
AfDejen skal laves dagen i forvejen.
Opskrift:
vand 1 dl
gær 3-5 g.
kærnemælk ½ dl
løg ½ stk., lille, revet
smør 5-10 g, tempereret
skårne rug ¼ dl
hvedemel2 ½ dl
salt 1 tsk.
durummel til bordet
olie
krondild
havsalt
Kør ingredienserne sammen med en håndmikser med dejkroge i ca. 10 minutter. Tilsæt salt, rør i 30 sekunder, og lad dejen hæve tildækket på køl i 6-12 timer.
Vend dejen ud på et bord strøet med durummel, og strø yderligere dejen med 2-3 spsk. mel. Tryk dejen let med fingrene, og løft den over på en bageplade med bagepapir.
Hæld lidt olie og krondildskærme på brødet, og strø med lidt havsalt. Bages i ovnen ved 250° i ca. 10-12 minutter.