1 kg venusmuslinger (bestil hos fiskemanden, eller brug en anden type muslinger)
1 rød chili (alt efter hvor meget du holder af chili)
1⁄4 bundt bredbladet persille
2 fed hvidløg
500 g linguine
1 spsk. olivenolie
2 dl hvidvin
60 g smør
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Vask muslingerne grundigt under rindende vand, og kassér evt. åbne eller beskadigede muslinger.
Flæk chilien, og befri den for frø og stilk. Pluk bladene af persillekvistene. Hak herefter chilien, de pillede hvidløgsfed og persillen fint, hver for sig.
Kog pastaen som anvist på pakken i saltet vand, og sigt vandet fra i et dørslag, når den er færdig.
Sautér, imens pastaen koger, den hakkede chili og hvidløg ganske kort i olivenolie i en stor gryde. Kom herefter muslingerne i gryden, rør rundt, og tilsæt hvidvin.
Kom låg på gryden, og lad muslingerne dampe i 3-4 min., eller indtil de er åbne. Fjern de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Sigt herefter fonden fra muslingerne over i en kasserolle, kog den op, pisk smør i lidt efter lidt, og tilsæt den hakkede persille.
Blend herefter saucen, så persillen bliver helt findelt og tilfører maksimal smag til saucen.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
Vend herefter muslingerne grundigt sammen med den kogte pasta og muslingesaucen i gryden.