Krebs med risotto af perlespelt

Vi smider lidt chorizo i risottoen, fordi denne spanske pølse sjovt nok passer fint til krebs.

© Anders Schønnemann

Krebs med risotto af perlespelt

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • dildkogte krebs min. 50 stk.
  • løg 2 stk.
  • smør
  • perlespelt 3 dl
  • hvidvin 2 dl
  • vand 7-8 dl
  • grøntsagsbouillon 2 tsk.
  • fennikel ½ stk.
  • chorizopølse 8 cm
  • brøndkarse og dild
  • lime 2 stk.

Sådan gør du:

  1. Hak løgene, og svits dem i smør i en gryde.
  2. Hæld perlespelt i, og svits let.
  3. Kom vin, vand og bouillon over, og læg låg på.
  4. Lad simre i 20 min.
  5. Skær fennikel i papirtynde skiver, og vend dem i.
  6. Steg chorizoen, og skær eller riv den i små stykker.
  7. Anret risottoen med brøndkarse og dild, og drys lidt chorizo over.
  8. Læg en krebs eller to på tallerkenen, pynt med lime, og servér resten på et fad.
  9. Husk skylleskåle, krebseknive og mange servietter.

Relaterede Artikler