Kødboller, mos og sursøde gulerødder

Guleroden, vores mest trofaste hverdagsgrønsag, får i denne opskrift et skub af både sukker og citron for derefter at vise sig fra sin mest spændende side. Imens kartoflerne koger og gulerødderne simrer, steger du kødbollerne.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

kartofler 1 kg, til mos smør 1 god klat gulerødder 6 stk, mellemstore rørsukker ¾ dl citronsaft ¾ dl vand 2 dl salt 1 tsk. hakket kalv og skinkekød 500 g æg 1 stk. løg 1 stk. salt og peber olie til stegning kruspersille til pynt

Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem møre i ca. 15 minutter. Hæld kogevandet fra, men gem et par dl. Mos kartoflerne med en god klat smør. Tilføj kogevand lidt efter lidt.

Smag mosen til med salt og peber. Kom sukker, citronsaft, vand og salt i en gryde, og kog op til lage. Skræl og skær gulerødderne i lange stave. Kom gulerødderne i lagen, og lad dem simre i 3-4 minutter. Sluk, og lad dem stå og trække indtil spisetid.

Rør farsen med ægget. Hak løget fint, og vend det i sammen med salt og peber. Skyl dine hænder løbende i koldt vand, mens du former farsen til kødboller. Gennemsteg kødbollerne i smør og olie.

Find opskriften på kødbollerne her

Relaterede Artikler