© John Bendtsen

Kartoffelknas

Opskrift på sprøde, ovnbagte kartofler der sammen med græskar- og solsikkekerner står godt til frikadeller, koteletter, andebryst og andet kød fra panden, men de behøver faktisk ikke noget tilbehør.

Kartoffelknas

Her er en opskrift på en rigtig sund og lækker kartoffelret, som også kan bruges på en buffet.

Opskrift til 3-4 personer

Det skal du bruge:

  • Kartofler ca. 3/4 kg
  • jomfruolivenolie 1/2 dl
  • havsalt 1/2 tsk.
  • chilipulver 1 tsk.
  • solsikkekerner 50 g
  • grønne græskarkerner 50 g. gerne økologiske

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i både, og bland dem i et ovnfast fad med de øvrige ingredienser.
  2. Bag ved 200 grader i ca. 3/4 time, og vend kartoflerne en gang eller to under bagningen