© Joachim Wichmann

Karrysild

Et stykke groft rugbrød med karrysild - en opskrift på et klassisk dansk stykke smørrebrød.

Opskrift på 6-8 portioner

sildefileter 400 g, marinerede
æg 3 stk., hårdkogte
æble, 1 stk., skåret i små tern
vindruer 1 håndfuld, grønne stenfri, halverede

Til lagen:
løg, 2 stk., mellemstore
eddike ½-1 dl
koldt vand 3 dl
sukker ½ dl
laurbærblade 2 stk.
salt og peber

Til dressingen:
mayonnaise 2 dl
fromage frais 1 dl, 0,1%
karry 1-2 tsk.
citron lidt saft af 1 stk.
evt. kogelage 1 spsk.
ærter ½-1 kop
hakket persille 1 spsk.
salt og peber

Kogelage:
Skræl løgene, skær dem i tynde skiver, og læg dem i en lille gryde med vand, eddike, sukker, laurbærblade, salt og peber. Smag til, indtil lagen er sursød.

Lad det koge i 5 minutt er, eller indtil løgene er bløde. Sluk, tag løgene op, og stil dem til side. Gem evt. lidt lage til dressingen.

Dressing:
Bland mayonnaise og fromage frais med salt, peber, karry og lidt citronsaft. Tilsæt de afkølede løg og evt. lidt lage. Bliver marinaden for tynd, så tilsæt mere mayonnaise.

Karrysild:
Skær sildefi leterne ud i skrå snitter på ca. 3-4 cm. Vend dem i dressingen, og tilsæt ærter og vindruer sammen med æbletern.

Pynt med æg skåret i kvarte samt persille. Serveres med groft rugbrød.