Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Karrysild

Et stykke groft rugbrød med karrysild - en opskrift på et klassisk dansk stykke smørrebrød.

© Joachim Wichmann

Opskrift på 6-8 portioner

sildefileter 400 g, marinerede
æg 3 stk., hårdkogte
æble, 1 stk., skåret i små tern
vindruer 1 håndfuld, grønne stenfri, halverede

Til lagen:
løg, 2 stk., mellemstore
eddike ½-1 dl
koldt vand 3 dl
sukker ½ dl
laurbærblade 2 stk.
salt og peber

Til dressingen:
mayonnaise 2 dl
fromage frais 1 dl, 0,1%
karry 1-2 tsk.
citron lidt saft af 1 stk.
evt. kogelage 1 spsk.
ærter ½-1 kop
hakket persille 1 spsk.
salt og peber

Kogelage:
Skræl løgene, skær dem i tynde skiver, og læg dem i en lille gryde med vand, eddike, sukker, laurbærblade, salt og peber. Smag til, indtil lagen er sursød.

Lad det koge i 5 minutt er, eller indtil løgene er bløde. Sluk, tag løgene op, og stil dem til side. Gem evt. lidt lage til dressingen.

Dressing:
Bland mayonnaise og fromage frais med salt, peber, karry og lidt citronsaft. Tilsæt de afkølede løg og evt. lidt lage. Bliver marinaden for tynd, så tilsæt mere mayonnaise.

Karrysild:
Skær sildefi leterne ud i skrå snitter på ca. 3-4 cm. Vend dem i dressingen, og tilsæt ærter og vindruer sammen med æbletern.

Pynt med æg skåret i kvarte samt persille. Serveres med groft rugbrød.

Relaterede Artikler