Hakkebøf med grillede courgetter, gedeost og urtesauce

Hverdagsmad skal gerne være nemt, men det betyder bestemt ikke, at det behøver være kedeligt.

© Ulf Svane

Hakkebøf med grillede courgetter, gedeost og urtesauce

En klassisk hakkebøf kan sagtens peppes op med anderledes tilbehør, og du kan eventuelt servere kartofler til for mere fylde.

4 personer

Det skal du bruge:

Hakkebøf:
500 g hakket oksekød
1 tsk. rosmarin
Salt og peber
Lidt olivenolie

Grillede courgetter:
2 stk. courgetter
2 spsk. olivenolie
100 g gedeost

Urtesauce:
1 håndfuld krydderurter fx kørvel, basilikum eller persille
1 dl cremefraiche
1⁄2 dl mayonnaise
Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Form kødet til 4 hakkebøffer, og krydr med hakket rosmarin, salt og peber
  2. Pensl hakkebøfferne med lidt olie, og grill i ca. 3 min. på hver side, til kødsaften er klar
  3. Skær courgetterne i tykke skiver, og grill dem på en varm grill på begge sider, til de tager farve
  4. Dryp olien over, krydr med salt og peber, og smuldr gedeosten over
  5. Skyl krydderurterne
  6. Tag lidt fra til pynt
  7. Kom krydderurter i en minihakker sammen med halvdelen af cremefraichen og kør til en grøn creme
  8. Rør med resten af cremefraichen og mayonnaisen og smag til med salt og peber
  9. Servér hakkebøffer med grillede courgetter og urtesauce
  10. Pynt med resten af krydderurterne