
Grøn salat med mandler og lille roastbeef-sandwich
En salat smager allerbedst, når den får lov at være enkel. I stedet for at vende kød og brød, i form af fx croutoner, i salaten, serverer vi i denne opskrift en sandwich hertil.
AfMaria Meldgaard
Grøn salat med mandler og lille roastbeef-sandwich
Opskrift til 4 personer
Det skal du bruge:
- krølsalat 1 hoved
- rucolasalat 4 håndfulde
- olie 3 spsk.
- fløde 3 spsk.
- hvidvinseddike 1 spsk.
- citronsaft 1 spsk.
- salt, peber, sukker
- flutes 12 tynde skiver groft
- mayonnaise 4 spsk.
- tapenade 4 spsk.
- roastbeef 8 skiver
- mandler 4 spsk. ristede
Sådan gør du:
- Skyl salaten, og lad den blive tør.
- Pisk olie, fløde, eddike og citronsaft sammen til en dressing.
- Smag til med salt, peber og lidt sukker.
- Smør flutes med mayonnaise, og læg sandwichene sammen.
- Anret salaten på fire tallerkener.
- Drys mandler over, og dryp til sidst dressingen over.
- Servér sandwichen hertil.
Tip: Når du kombinerer en salat, er det en god idé at tænke på, at dressingen skal smage godt til hver enkelt ingrediens i salaten.