© Anders Schønnemann

Grøn salat med mandler og lille roastbeef-sandwich

En salat smager allerbedst, når den får lov at være enkel. I stedet for at vende kød og brød, i form af fx croutoner, i salaten, serverer vi i denne opskrift en sandwich hertil.

Grøn salat med mandler og lille roastbeef-sandwich

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

  • krølsalat 1 hoved
  • rucolasalat 4 håndfulde
  • olie 3 spsk.
  • fløde 3 spsk.
  • hvidvinseddike 1 spsk.
  • citronsaft 1 spsk.
  • salt, peber, sukker
  • flutes 12 tynde skiver groft
  • mayonnaise 4 spsk.
  • tapenade 4 spsk.
  • roastbeef 8 skiver
  • mandler 4 spsk. ristede

Sådan gør du:

  1. Skyl salaten, og lad den blive tør.
  2. Pisk olie, fløde, eddike og citronsaft sammen til en dressing.
  3. Smag til med salt, peber og lidt sukker.
  4. Smør flutes med mayonnaise, og læg sandwichene sammen.
  5. Anret salaten på fire tallerkener.
  6. Drys mandler over, og dryp til sidst dressingen over.
  7. Servér sandwichen hertil.

Tip: Når du kombinerer en salat, er det en god idé at tænke på, at dressingen skal smage godt til hver enkelt ingrediens i salaten.