Grøntsagssuppe med risnudler og laksesticks

Suppen er helt enkel med masser af lækre grøntsager og en skøn smag af både citron-græs, chili og hvidløg. Risnudlerne giver fylde, og som tilbehør er der lækre laksespyd.

Grøntsagssuppe med risnudler og laksesticks

Dækkeserviet fra Color & Co., keramikkande og skål fra H&M Home, træske privateje.

© Tia Borgsmidt

Grøntsagssuppe med risnudler og laksesticks

4 personer

Det skal du bruge

  • 4 gulerødder
  • 400 g aspargesbroccoli (kan erstattes af almindelig broccoli)
  • ½ spidskål
  • 1 rød chili
  • 2 stilke citrongræs
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 ½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. limesaft
  • 1-2 spsk. fiskesauce
  • 200 g risnudler
  • 1 bakke karse, alternativt 1 bundt frisk koriander eller 1 potte thaibasilikum
  • 2 stykker laksefilet uden skind og ben
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå. Rens broccoli, og del i mindre buketter. Halvér spidskålen, og fjern stokken og de yderste blade. Snit spidskålen fint.
  2. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær top og bund af citrongræs. Fjern de yderste blade, og snit citrongræs fint.
  3. Varm olien i en gryde, og steg gulerødder med kål, chili, citrongræs, presset hvidløg og ingefær et par minutter under omrøring. Hæld bouillon i gryden, og kog i ca. 3 min. Tilsæt broccoli, og kog i yderligere ca. 3 min. Tag gryden af varmen, og smag suppen til med limesaft og fiskesauce.
  4. Skær laksefileterne igennem, så du har 8 stykker. Træk fisken på grillspyd, og pensl med olivenolie. Krydr med salt og peber, og grill laksespyddene i ca. 3 min. på hver side.
  5. Tilbered risnudlerne som angivet på emballagen, og fordel dem i 4 suppeskåle. Hæld suppe og grøntsager over, og drys med karse/frisk koriander/thaibasililikum.
  6. Servér med laksesticks.