Grillet sortfodsgris med blomkålspuré

Nyd en lækker puré af blomkål med skiver af de møreste koteletter af sortfodsgris, som er meget smagfulde.

Gris-på-grill-med-blomkålspure © tia borgsmidt

Gris på grill med blomkålspuré

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Marinade

  • 1½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. eddike
  • ½ fed presset hvidløg
  • 1 tsk. sambal oelek
  • kviste frisk basilikum

Gris på grill

  • 2 nakkekoteletter

Blomkålspuré

  • ¼ blomkål
  • ½ spsk. smør
  • 1 dl piskefløde
  • ¼ dl olivenolie
  • ½ saft og skal af citron
  • ½ Bundt persille
  • 10 g parmesanost
  • ½ dl piskefløde
  • ½ Bundt purløg
  • flagesalt og peber
  • spiselige blomster

Sådan gør du

Gris på grill

  1. Rør ingredienserne til marinaden sammen og lad kødet marinere i et par timer.

Blomkålspuré

  1. Fjern de yderste grønne blade og skær stokken af blomkålen.
  1. Del blomkålen i små buketter.
  1. Skær stokken i mindre stykker, og rist i smørret sammen med blomkålsbuketterne i et par minutter.
  1. Tilsæt fløde og lad det simre ved svag varme i 5 min., til blomkålen er mør.
  1. Kom blomkålen og væden i en blender sammen med olivenolie, citronskal og -saft og hakket persille, og blend til en puré.
  1. Rør nu med resten af fløden, og smag til med flagesalt, peber og parmesanost.

Servering

  1. Tag kødet op af marinaden, og grill det i ca. 3 min. på hver side.
  1. Skær det i tynde skiver.
  1. Fordel blomkålspuré i bunden af skålene, og top med grillstegt gris og hakket purløg.
  1. Pynt med spiselige sommerblomster.

LÆS OGSÅ