© Anders Schønnemann

Fladbrød

En opskrift på fladbrød der er perfekte sammen med en kop eftermiddagste eller som tilbehør til aftensmaden.

Opskrift på 16-18 brød

vand 2 dl, lunkent
rapsolie 4 spsk.
hvidtøl 1 dl
kærnemælk 2 ½ dl
gær ½ pakke
salt 1 spsk.
fuldkornshvedemel 400 g
hvedemel ca. 400 g
nigellafrø 1-2 spsk.

Hæld vandet i en skål, og kom olie og øl heri. Tilsæt kærnemælken, og rør nu også gær og salt ud heri. Kom al fuldkornshvedemelet heri. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør nu godt rundt, indtil dejen er fast.

Lad dejen hæve dækket med film eller viskestykke i ca. 40 minutter.

Tag dejen ud på bordet, og form den til en pølse. Del den i 16-18 stykker, og rul dem til boller. Rul hver bolle flad med kagerullen, og fordel brødene på tre bageplader dækket med bagepapir. Prik brødene med en gaffel, og drys nigellafrø på. Sæt varmluftsovnen på 225?, og bag brødene i ca. 8 minutter.

Tip: Afkøl og kom de brød, du ikke skal spise i dag, i fryseren. De kan optøs på brødristeren på næsten ingen tid, når du får lyst til nybagt brød.