fastfood tortilla hotdog opskrift
© Anders Schønnemann

Fastfood på den lækre måde

Lav dine egne tortilla-hotdogs med guacamole og salsa

Tortilla-hotdogs med sprød kål, guacamole og salsa

Glem alt om pølsebrød, og brug i stedet de bløde tortillawraps til en slags hotdogs. Perfekt på en hverdagsaften eller til sommerfesten.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 4 chorizopølser
  • ½ spidskål
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 4 fuldkorns-tortillaer
  • 75 g fetaost

Salsa

  • ½ kg tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili
  • olivenolie
  • salt og peber

Guacamole

  • 4 avokadoer
  • saft af 1 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl cremefraiche
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Grill pølserne på en varm grill, eller steg dem i ovnen ved 220 ° i ca. 15 minutter, til de er godt sprøde.
  • Hak tomaterne, pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend tomater med hvidløg og chili, og smag salsaen til med olivenolie, salt og peber.
  • Snit kålen fint. Drys med salt og sukker, og kram den godt.
  • Halvér avokado. Fjern stenene, og pres avokado ned i en blender.
  • Tilsæt citronsaft, presset hvidløg og cremefraiche, og blend til en guacamole. Smag til med salt og peber.
  • Lun tortillaerne, og fyld med kål, pølser, guacamole og salsa, og drys smuldret fetaost over.
spidskål opskrift grønt grøntsager
© Anders Scønnemann

SPIDSKÅL: En af mine kålfavoritter er danske spidskål. Bladene er luftige, og smagen mild og mere elegant end de mere grove kåltyper. Snit kålen fint, og kram den med lidt salt og sukker, så den mørner lidt, og servér den som basisfyld i salatskålen eller som fyld i frikassé og wokretter. Skæres kålen i kvarte – så behold stokken på, så den holder bladene sammen – damp den, og servér med lidt smør og salt.