Den italienske klassiker saltimbocca bliver her twistet til en nordisk udgave – en dejlig gæsteret. Sorte keramiktallerkener af Norm Architects for Menu, røgfarvet vin- og vandglas fra Broste Copenhagen.
Saltimbocca alla romana med perlebygotto og forårsgrønt
Det dufter og smager af Italien, når vi serverer en rustik perlebygotto med saltimbocca til hovedret.
4 personer
Det skal du bruge:
Perlebygotto
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør
200 g perlebyg
2 dl hvidvin
1 liter grønsagsbouillon
1 lille bundt bredbladet persille
2 spsk. ricotta
50 g parmesanost
Saltimbocca
4 kalvefileter a ca. 100 g
salt og peber
4 kviste salvie
8 skiver parmaskinke
kødsnor
2 spsk. olivenolie
Forårsgrønt
250 g svampe
1 spsk. smør
1 bundt nye gulerødder
Sådan gør du:
Hak løget, og pres hvidløgene. Smelt smørret i en gryde, og svits løg, presset hvidløg og perlebyg. Rist, til byggen er gylden. Hæld hvidvin på, og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon, og lad byggen simre ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør og bouillonen kogt ind. Skyl persillen, og hak den. Tag lidt fra til pynt. Vend persille, ricotta og parmesanost i perlebygottoen.
Børst svampene. Smelt smørret i en gryde, og rist svampene ved god varme et par minutter. Krydr med salt og peber.
Skrub gulerødderne, og damp dem i 2 minutter.
Krydr kødet med salt og peber, læg en kvist salvie på hver. Fold sammen og vikl kødet ind i parmaskinke – 2 skiver til hvert stykke kød – og bind sammen med kødsnor.
Varm olien på en pande, og steg kødet ved god varme i ca. 3 min. på hver side. Parmaskinken må gerne blive sprød.
Anret perlebygotto i bunden af tallerkener. Servér med saltimbocca, og top med gulerødder og svampe. Pynt eventuelt med spæde urter, og dyp lidt olivenolie over.