Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Et nordisk twist på italiensk klassiker

Saltimbocca er en dejlig gæste-ret, som både dufter og smager af sommer i Italien

opskrift mad hovedret menu gæster middag

© Anders Schønnemann

Den italienske klassiker saltimbocca bliver her twistet til en nordisk udgave – en dejlig gæsteret. Sorte keramiktallerkener af Norm Architects for Menu, røgfarvet vin- og vandglas fra Broste Copenhagen.

Saltimbocca alla romana med perlebygotto og forårsgrønt

Det dufter og smager af Italien, når vi serverer en rustik perlebygotto med saltimbocca til hovedret.

4 personer

Det skal du bruge:

Perlebygotto

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 200 g perlebyg
  • 2 dl hvidvin
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 2 spsk. ricotta
  • 50 g parmesanost

Saltimbocca

  • 4 kalvefileter a ca. 100 g
  • salt og peber
  • 4 kviste salvie
  • 8 skiver parmaskinke
  • kødsnor
  • 2 spsk. olivenolie

Forårsgrønt

  • 250 g svampe
  • 1 spsk. smør
  • 1 bundt nye gulerødder

Sådan gør du:

  • Hak løget, og pres hvidløgene. Smelt smørret i en gryde, og svits løg, presset hvidløg og perlebyg. Rist, til byggen er gylden. Hæld hvidvin på, og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon, og lad byggen simre ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør og bouillonen kogt ind. Skyl persillen, og hak den. Tag lidt fra til pynt. Vend persille, ricotta og parmesanost i perlebygottoen.
  • Børst svampene. Smelt smørret i en gryde, og rist svampene ved god varme et par minutter. Krydr med salt og peber.
  • Skrub gulerødderne, og damp dem i 2 minutter.
  • Krydr kødet med salt og peber, læg en kvist salvie på hver. Fold sammen og vikl kødet ind i parmaskinke – 2 skiver til hvert stykke kød – og bind sammen med kødsnor.
  • Varm olien på en pande, og steg kødet ved god varme i ca. 3 min. på hver side. Parmaskinken må gerne blive sprød.
  • Anret perlebygotto i bunden af tallerkener. Servér med saltimbocca, og top med gulerødder og svampe. Pynt eventuelt med spæde urter, og dyp lidt olivenolie over.

Relaterede Artikler