Cacio e Pepe med ramsløg
De første ramsløg er begyndt at kigge op fra skovbunden. Ramsløg tilføjer dine retter en skøn mild smag af hvidløg. I denne opskrift har jeg tilføjet ramsløg til en af mine yndlings pastaretter; den italienske Cacio e Pepe.
Det skal du bruge
- Havsalt til pastavand
- 150 gram spaghetti (tørret)
- 50 gram smør, delt i firkanter
- 1 teskefuld sort peber, friskkværnet
- 50 gram Parmigiano Reggiano, fint revet
- 10 ramsløg
- 40 gram pecorino, fint revet
Sådan gør du
- Bring mindst 2 liter saltet vand i kog i en stor gryde. Tilføj pastaen.
- Lad pastaen koge indtil 2 minutter før den er al dente.
- Tag 2,5 dl pastavand fra og stil til side. Si pastavandet fra pastaen.
- Smelt 25 gram smør i en pande over medium varme.
- Tilsæt peber og lad det stege i cirka ét minut, mens der røres.
- Tilsæt 1,5 del af det reserverede pastavand til panden og bring det i kog.
- Tilføj den kogte pasta og 25 gram smør.
- Skru ned på lav varme og tilføj Parmigiano Reggiano. Vend pastaen indtil osten er smeltet.
- Tilføj ramsløg cirka 30 sekunder før pastaen er al dente.
- Vend pastaen med ramsløg indtil de falder sammen.
- Tag panden af varmen og tilføj pecorino.
- Vend pastaen igen indtil osten er smeltet, og pastaen er al dente.
- Tilføj mere pastavand, hvis saucen virker for tør.
- Server straks.