De første ramsløg er begyndt at kigge op fra skovbunden. Ramsløg tilføjer dine retter en skøn mild smag af hvidløg. I denne opskrift har jeg tilføjet ramsløg til en af mine yndlings pastaretter; den italienske Cacio e Pepe.
Det skal du bruge
Havsalt til pastavand
150 gram spaghetti (tørret)
50 gram smør, delt i firkanter
1 teskefuld sort peber, friskkværnet
50 gram Parmigiano Reggiano, fint revet
10 ramsløg
40 gram pecorino, fint revet
Sådan gør du
Bring mindst 2 liter saltet vand i kog i en stor gryde. Tilføj pastaen.
Lad pastaen koge indtil 2 minutter før den er al dente.
Tag 2,5 dl pastavand fra og stil til side. Si pastavandet fra pastaen.
Smelt 25 gram smør i en pande over medium varme.
Tilsæt peber og lad det stege i cirka ét minut, mens der røres.
Tilsæt 1,5 del af det reserverede pastavand til panden og bring det i kog.
Tilføj den kogte pasta og 25 gram smør.
Skru ned på lav varme og tilføj Parmigiano Reggiano. Vend pastaen indtil osten er smeltet.
Tilføj ramsløg cirka 30 sekunder før pastaen er al dente.
Vend pastaen med ramsløg indtil de falder sammen.
Tag panden af varmen og tilføj pecorino.
Vend pastaen igen indtil osten er smeltet, og pastaen er al dente.
Tilføj mere pastavand, hvis saucen virker for tør.