© Anders Schønnemann

Grillede jomfruhummere med urter og brændt citron

Jomfruhummere kan være virkelig fedtede og besværlige at pille, men vi garanterer dig for at det er det hele værd!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 8 jomfruhummere
  • 1 håndfulde krydderurter (fx mynte, bronzefennikel, rosmarin, persille)
  • ½ helt friskt hvidløg
  • ½ dl god olivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 1 usprøjtede citroner

Sådan gør du

  1. Læg jomfruhummerne på et fad, og “pak” dem godt ind i krydderurterne.
  1. Skær det hele hvidløg ud i grove stykker, og kom ned til jomfruhummerne.
  1. Dryp med lidt olivenolie, og drys med salt.
  1. Kom jomfruhummere, krydderurter og hvidløg direkte på grillen, og grill i 3-4 min., så krydderurterne nærmest bliver brændt af og giver en dejlig røget og parfumeret smag til jomfruhummerne.
  1. Halvér citronerne, og kom dem på grillen med skærefladen nedad, og lad dem “brænde” godt i 3-4 min., så de bliver helt mørke og karamelliserede.
  1. Tag jomfruhummerne af grillen, og kom dem over på et fad. Servér dem, som de er – man skal sidde og pille jomfruhummerne ved bordet.
  1. Servér grillede citroner og godt brød til, evt. med en kryddersmør til.
© Anders Schønnemann
© Anders Schønnemann