© Thomas Dahl

Thomas Rode:“Når jeg griller, er det en måde at finde tilbage til fortiden på”

For gourmetkokken Thomas Rode er det at grille den mest autentiske måde at tilberede mad på, for den rå varme stiller andre krav til madlavning på grill, end hvad vi er vant til fra køkkenet. Mød ham her, og få hans bedste tip til at tage din grillmad til et nyt niveau.

Med HUB ll-kulgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal får du med funktionen Fast Flame Ignition grillklare trækul på under 10 minutter og masser af tilbehør, der gør det nemmere og sjovere at grille.

© Thomas Dahl

1. Tag dig god tid

Det tager tid at grille – fra klargøring til tilberedning. Selvom du med Everdures Fast Flame Ignition kan have trækullene klar på under 10 minutter, bør grillen være godt rengjort, inden der kommer noget på den. Samtidig skal varmen have bredt sig godt nok til de områder på grillen, du skal bruge.

2. Udnyt grøntsagerne

Grøntsager er ikke kun lækre for sig selv på grillen, men kan også bruges som praktiske tilføjelser for at gøre det nemmere at grille. Pak for eksempel fisk og kød ind i skiver af aubergine, peberfrugt eller salat – på den måde hænger kødet ikke fast på risten, når det skal vendes eller tages af, mens det samtidig får frisk smag fra grøntsagerne.

3. Brug røgen aktivt

Udnyt røgen fra din grill aktivt som smagsgiver i dine grillretter. Et er, at det, der ligger direkte på risten, tager smag af røgen og kullet, men noget andet er, hvordan du kan bruge det indirekte – for eksempel til at give smør en røget smag ved at dirigere røgen ned i gryden med en anden gryde som låg, så smørret tager smag.

Den halvautomatiske HUB ll-kulgrill fra Everdure by Heston Blumenthal kommer med en rotisserie, der automatisk drejer rundt og kan justeres i højden med et enkelt tryk.

© Thomas Dahl

Se med i videoen herunder, hvor Thomas Rode tilbereder en uimodståelig grill-middag med HUB ll-kulgrill fra Everdure by Heston Blumenthal. Få mere inspiration til dine sommermidage her, hvor du finder Thomas Rodes opskrifter til din næste grillmiddag.