Store grillede svampe med gedeost og grønt

Nem og lækker tilbehør til grillmenuen.

© Stine Christiansen

Store grillede svampe med gedeost og grønt

6 personer

Det skal du bruge:

  • 1 bdt. palmekål
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. timian
  • 6 portobellosvampe
  • 200 g gedeost
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 1 spsk. smør
  • Parmesan

Sådan gør du:

  1. Fjern stokkene på palmekålbladene. Hak løg og hvidløg, og sautér det i olie sammen med 2-3 blade fintsnittet palmekål og timian. Læg det i bunden af svampene. Kom osten ovenpå, og grill svampene ved indirekte varme i ca. 15 min.
  2. Bræk det træede af aspargesene, og snit dem i lidt mindre stykker.
  3. Damp resten af kålbladene i lidt letsaltet vand tilsat smør sammen med aspargesene i 2 min.
  4. Fordel asparges og palmekål i svampene, riv godt med parmesan henover, og servér.