Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Store grillede rejer på spyd med chili-lime-aioli

Lad rejerne trække natten over i denne krydrede marinade - så får du de lækreste grillede rejer.

© Stine Christiansen

Store grillede rejer på spyd med chili-lime-aioli

4-6 personer

Det skal du bruge:

  • 12 store hele argentinske rejer eller jomfruhummere
  • 12 spyd
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g ingefær
  • ½ dl limesaft
  • 100 g Pantai Chili Paste
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • ½ dl olivenolie
  • 150 g mayonnaise
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. chilipasta
  • Skal og saft fra ½ lime
  • Tilbehør: ekstra lime samt brød

Sådan gør du:

  1. Pil forsigtigt rejerne, men lad hoved og halevifte sidde.
  2. Sæt dem dernæst på spyd, og læg dem på en lille bageplade ved siden af hinanden.
  3. Findel hvidløg, ingefær, limesaft, chilipasta, koriander og olivenolie i en blender.
  4. Hæld marinaden hen over rejerne, og lad dem trække natten over. Rør mayonnaise sammen med knust hvidløg, chilipasta, fintrevet limeskal og limesaft, og smag til.
  5. Grill rejerne et par minutter på hver side, og servér med aioli, brød og limebåde.