Små grillede broccolihoveder med cremet salatost og tomatkompot
En lækker, vegetarisk hovedret.
AfGitte Heidi Rasmussen
Små grillede broccolihoveder med salvie, ost og tomatkompot
Antal personer: 4
Det skal du bruge:
- 4 små broccolihoveder
- 250 g cremet salatost
- 16-20 salvieblade
- olivenolie
- 1 skalotteløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tomater
- 1 spsk. hvidvinseddike
- persille
Det skal du gøre:
- Skær stokken af broccolien.
- Blanchér broccolien et kort øjeblik, og skyl i koldt vand.
- Skær fire dybe snit ned i hver broccoli.
- Skær osten i tynde skiver, og fordel dem i snittene sammen med salvieblade.
- Læg dem i en grillbakke, og spray med olivenolie.
- Grill dem ved indirekte varme i ca. 15 min., til osten er let gylden, og salviebladene sprøde.
- Hak skalotteløget, og sautér i olivenolie, til det er klar.
- Hak tomaterne, og kom dem ved løgene sammen med eddike.
- Smag til, og drys med hakket persille.
- Kom kompotten hen over de grillede broccolihoveder, og servér.