Små grillede broccolihoveder med cremet salatost og tomatkompot

En lækker, vegetarisk hovedret.

Små broccolihoveder
© Stine Christiansen

Små grillede broccolihoveder med salvie, ost og tomatkompot

Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 4 små broccolihoveder
  • 250 g cremet salatost
  • 16-20 salvieblade
  • olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tomater
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • persille

Det skal du gøre:

  1. Skær stokken af broccolien.
  2. Blanchér broccolien et kort øjeblik, og skyl i koldt vand.
  3. Skær fire dybe snit ned i hver broccoli.
  4. Skær osten i tynde skiver, og fordel dem i snittene sammen med salvieblade.
  5. Læg dem i en grillbakke, og spray med olivenolie.
  6. Grill dem ved indirekte varme i ca. 15 min., til osten er let gylden, og salviebladene sprøde.
  7. Hak skalotteløget, og sautér i olivenolie, til det er klar.
  8. Hak tomaterne, og kom dem ved løgene sammen med eddike.
  9. Smag til, og drys med hakket persille.
  10. Kom kompotten hen over de grillede broccolihoveder, og servér.