Opskrifter - grill - bitre salater

Grillede med blåskimmelost

201105_grillbog_bitre_salater

© bobedre.dk

Opskrift til 4 personer

julesalat 2 stk. radiccio eller rød salat 1 hoved friséesalat 1 hoved valnøddekerner 100 g honning 3 spsk. jomfruolivenolie 2 dl citron 1 stk., saften herfra blå ost 150 g, mild sort peber, friskkværnet

Fjern de yderste blade fra julesalaten, og del den i halve. Fjern de mørke yderblade fra radiccioen, og del den i 8. Vask og pluk kun det spæde, lyse hjerte på friséesalaten, resten kasseres.

Pisk en dressing af honning, jomfruolivenolie og citronsaft. Smag til med sort peber.

Ved servering: Grill først julesalaterne og så radiccioen på medium til høj varme 1-2 minutter på hver side. Saml salaterne i en stor skål, når de er grillet færdige, og vend med dressingen og de let knuste valnøddekerner. Servér i portioner med den blå ost plukket over og endnu et vrid fra peberkværnen.