Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Opskrifter - grill - bitre salater

Grillede med blåskimmelost

201105_grillbog_bitre_salater

© bobedre.dk

Opskrift til 4 personer

julesalat 2 stk.
radiccio eller rød salat 1 hoved
friséesalat 1 hoved
valnøddekerner 100 g
honning 3 spsk.
jomfruolivenolie 2 dl
citron 1 stk., saften herfra
blå ost 150 g, mild
sort peber, friskkværnet

Fjern de yderste blade fra julesalaten, og del den i halve. Fjern de mørke yderblade fra radiccioen, og del den i 8. Vask og pluk kun det spæde, lyse hjerte på friséesalaten, resten kasseres.

Pisk en dressing af honning, jomfruolivenolie og citronsaft. Smag til med sort peber.

Ved servering:
Grill først julesalaterne og så radiccioen på medium til høj varme 1-2 minutter på hver side. Saml salaterne i en stor skål, når de er grillet færdige, og vend med dressingen og de let knuste valnøddekerner. Servér i portioner med den blå ost plukket over og endnu et vrid fra peberkværnen.

Relaterede Artikler