
Opskrifter - grill - bitre salater
Grillede med blåskimmelost
AfOpskrift til 4 personer
julesalat 2 stk.
radiccio eller rød salat 1 hoved
friséesalat 1 hoved
valnøddekerner 100 g
honning 3 spsk.
jomfruolivenolie 2 dl
citron 1 stk., saften herfra
blå ost 150 g, mild
sort peber, friskkværnet
Fjern de yderste blade fra julesalaten, og del den i halve. Fjern de mørke yderblade fra radiccioen, og del den i 8. Vask og pluk kun det spæde, lyse hjerte på friséesalaten, resten kasseres.
Pisk en dressing af honning, jomfruolivenolie og citronsaft. Smag til med sort peber.
Ved servering:
Grill først julesalaterne og så radiccioen på medium til høj varme 1-2 minutter på hver side. Saml salaterne i en stor skål, når de er grillet færdige, og vend med dressingen og de let knuste valnøddekerner. Servér i portioner med den blå ost plukket over og endnu et vrid fra peberkværnen.