Lammekoteletter på grillen med broccolinisalsa

Imponer dine gæster med disse lækre, grillede lammekoteletter, som er lidt ud over det sædvanlige.

Grillede lammekoteletter med broccolinisalsa
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Lammekoteletter på grillen med broccolinisalsa

4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 kg lammekrone
  • 3 fed hvidløg, knuste
  • Salt og peber
  • 4 cornichoner
  • 2 ansjosfileter
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. vineddike
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld basilikum
  • ½ dl olivenolie
  • ½ kg broccolini, gerne både grøn og hvid

Sådan gør du:

  1. Skær lammekronen ud til koteletter, og krydr med knust hvidløg, salt og peber.
  2. Miks cornichoner, ansjoser, dijonsennep, vineddike, krydderurter og olivenolie til en grov salsa i en multihakker, og smag til med salt og peber.
  3. Skyl og halvér de største broccolini. Grill dem 1-2 min. på hver side ved kraftig varme. Hak ¼, og rør dem i salsaen.
  4. Grill koteletterne ca. 2 min. på hver side, og kom så lidt salsa hen over dem.
  5. Servér kødet med resten af salsaen og de grillede broccolini.