Grillstegte lammekoteletter
© Anders Schønnemann

Grillstegte lammekoteletter

Æblernes sødme klæder mørt lammekød og fritter. Giv evt. en grøn salat til.

Et koncept, der holder. Godt kød, fritter, mayonnaise og ketchup.

Opskrift til 4 personer

æbler 4
sukker 2 spsk.
æblecidereddike 2 spsk.
kartofler 1 ¼ kg
olie 2 spsk.
salt og peber
lammekoteletter 8
hvidløg 2 fed
mayonnaise (Hellmans er god)

Skær æbler i mindre stykker, og kom dem i en gryde med sukker og eddike.

Lad æblerne simre bløde i ca. 10 minutter på svag varme. Tilsæt evt. lidt vand.

Blend til ketchup, smag til med salt, sukker og/eller eddike. Afkøl.

Sæt ovnen på 225 grader.

Skær kartofler i både, og vend dem med olie og salt og peber.

Fordel på bradepande, og bag sprøde. Kig efter ca. 30 minutter.

Gnid koteletterne med hvidløg, krydr med salt og peber, og steg på en grillpande ca. 3 minutter per side.

Server koteletter med fritter, ketchup og mayonnaise.