Grillet jomfruhummer med karry-lime-dressing

En luksusspise fuld af smag.

Grillet jomfruhummer med fennikel og karry-lime-dressing er den perfekte forret. Det lyse kød er fuld af med smag og kan med fordel serveres med en god skive brød til. Bestikket er fra Stelton.

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Grillet jomfruhummer med fennikel og karry-lime-dressing

4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk. mild karry
  • ½ dl olivenolie
  • Saften fra 1-2 lime
  • Salt og peber
  • 12-16 hele jomfruhummere
  • 1 fennikelknold
  • 1 bananskalotteløg
  • 1 lille agurk
  • Bronzefennikel til pynt

Sådan gør du:

  1. Rist knust hvidløg og karry i olivenolie et kort øjeblik.
  2. Lad det køle af, bland med limesaft, og smag til med salt og peber.
  3. Flæk de fire største jomfruhummere på langs, og fjern indvoldene.
  4. Bræk halerne af resten, og halvér dem til haleviften, så de stadig hænger sammen.
  5. Pensl kødsiden med lidt olie, og grill dem 1-2 min. over direkte varme, til kødet bliver hvidt og fast.
  6. Snit fennikel og løg fint, og riv agurken i strimler.
  7. Vend grøntsagerne i halvdelen af karry-lime-dressingen, og smag til.
  8. Anret salat og jomfruhummer på tallerkenerne, kom resten af dressingen henover, pynt med bronzefennikel, og servér straks, evt. med grillet brød til.