Grillede asparges og forårsløg med ærter og miso

Denne sprøde salat er perfekt til sommerens grillaftener og kan både spises som et måltid i sig selv eller som tilbehør.

Opskrift med grillede asparges
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Grillede asparges og forårsløg med ærter og miso

4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 bdt. grønne asparges
  • 1 bdt. forårsløg
  • ½ kg ærter i bælg
  • 1 tsk. hvid miso
  • ¼ dl risvinseddike
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 stor håndfuld ærteskud eller ramsløg

Sådan gør du:

  • Bræk den træede ende af aspargesene, og halvér de tykkeste på langs.
  • Rens forårsløgene.
  • Bælg ærterne, og blanchér dem et kort øjeblik.
  • Pisk miso, eddike og olie sammen, og smag til med salt og peber.
  • Grill asparges og forårsløg 1-2 min. ved høj direkte varme.
  • Anret grøntsagerne på et fad sammen med ærterne.
  • Hæld dressingen henover, og pynt med ærteskud og/eller spæde ramsløgsskud.
  • Servér salaten alene eller som tilbehør til fisk, fjerkræ eller lyst kød.