Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillede asparges og forårsløg med ærter og miso

Denne sprøde salat er perfekt til sommerens grillaftener og kan både spises som et måltid i sig selv eller som tilbehør.

Opskrift med grillede asparges

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Grillede asparges og forårsløg med ærter og miso

4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 bdt. grønne asparges
  • 1 bdt. forårsløg
  • ½ kg ærter i bælg
  • 1 tsk. hvid miso
  • ¼ dl risvinseddike
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 stor håndfuld ærteskud eller ramsløg

Sådan gør du:

  • Bræk den træede ende af aspargesene, og halvér de tykkeste på langs.
  • Rens forårsløgene.
  • Bælg ærterne, og blanchér dem et kort øjeblik.
  • Pisk miso, eddike og olie sammen, og smag til med salt og peber.
  • Grill asparges og forårsløg 1-2 min. ved høj direkte varme.
  • Anret grøntsagerne på et fad sammen med ærterne.
  • Hæld dressingen henover, og pynt med ærteskud og/eller spæde ramsløgsskud.
  • Servér salaten alene eller som tilbehør til fisk, fjerkræ eller lyst kød.