© Andreas Mikkel Hansen

Stenbiderrogn med skinke, grillede porrer og urteolie

Det er i måden, du sammensætter smagene på, at du virkeligt kan overraske. Her er det ganske simpelt: stenbiderrogn, tørret skinke og grillet porre. Henover en blid sauce, og den nemme urteolie, laver du selv.

Denne forret består af mange lækre ting, og i dit hjemmekøkken kan du vælge at lave bare nogle af dem. Fx servere stenbiderrogn med grillede porrer. Eller andre kombinationer. Eller gå hele vejen a la Mielcke.

porrer 2 stk.
stenbiderrogn 300-400 g, kan erstattes med hummerkød
tørret skinke 12 skiver, Jakob Mielcke bruger sin egen, lavet af en dansk durocgris. Spansk sortfodsskinke er også godt.
en god fiskesuppe ca. ½ l, Mielcke laver sin egen japanske dashisuppe på to slags tang. Se efter den i japanske specialbutikker.

Urteolie
koriander 1 bundt
estragon 1 bundt
persille 1 bundt, bredbladet
purløg 1 bundt
purløg 1 bundt
planteolie 5 dl

Skyl porrerne, og skær dem i lige store dele, ca. 3 cm høje.

Varm en stegepande op, og steg skærefladen i den ene ende. Det må ikke tage mere end et par minutter, så panden skal være meget varm. Derefter skulle porrerne gerne være ”brændte” i den ene ende. Køl af. Når stykkerne er kolde kan de deles ud i strimler.

Pluk bladene af krydderurterne til olien, og blancher alt, undtaget purløg, i saltet vand. Tag urterne op og blend straks de varme urter samt purløg med olien. Kom i en gryde og varm op til ca. 70°.

Afkøl, og si det gennem et klæde. Der er en god portion her, gem den på køl, eller lav bare en halv omgang.

Anret det hele smukt og sirligt på store tallerkener.