Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Stenbiderrogn med skinke, grillede porrer og urteolie

Det er i måden, du sammensætter smagene på, at du virkeligt kan overraske. Her er det ganske simpelt: stenbiderrogn, tørret skinke og grillet porre. Henover en blid sauce, og den nemme urteolie, laver du selv.

© Andreas Mikkel Hansen

Denne forret består af mange lækre ting, og i dit hjemmekøkken kan du vælge at lave bare nogle af dem. Fx servere stenbiderrogn med grillede porrer. Eller andre kombinationer. Eller gå hele vejen a la Mielcke.

porrer 2 stk.
stenbiderrogn 300-400 g, kan erstattes med hummerkød
tørret skinke 12 skiver, Jakob Mielcke bruger sin egen, lavet af en dansk durocgris. Spansk sortfodsskinke er også godt.
en god fiskesuppe ca. ½ l, Mielcke laver sin egen japanske dashisuppe på to slags tang. Se efter den i japanske specialbutikker.

Urteolie
koriander 1 bundt
estragon 1 bundt
persille 1 bundt, bredbladet
purløg 1 bundt
purløg 1 bundt
planteolie 5 dl

Skyl porrerne, og skær dem i lige store dele, ca. 3 cm høje.

Varm en stegepande op, og steg skærefladen i den ene ende. Det må ikke tage mere end et par minutter, så panden skal være meget varm. Derefter skulle porrerne gerne være ”brændte” i den ene ende. Køl af. Når stykkerne er kolde kan de deles ud i strimler.

Pluk bladene af krydderurterne til olien, og blancher alt, undtaget purløg, i saltet vand. Tag urterne op og blend straks de varme urter samt purløg med olien. Kom i en gryde og varm op til ca. 70°.

Afkøl, og si det gennem et klæde. Der er en god portion her, gem den på køl, eller lav bare en halv omgang.

Anret det hele smukt og sirligt på store tallerkener.

Relaterede Artikler