© Pia Enghild

Skærising sushi-style med forårsløg og koriander

Den lækre skærising er en af de finere spisefisk, vi kan hive op i danske farvande. Her er den tilberedt rå med inspiration fra den kendte sushirestaurant Nobu i London.

Opskrift til 4 personer

Marinade:
sesamfrø 1 spsk.
sojasauce 2 spsk., gerne japansk
chalotteløg 1 spsk., finthakket
hvidløg ¼ fed, knust
limeskal 1 nip, friskrevet
limesaft 1 spsk., friskpresset
rørsukker 1 nip

skærisingfilet 200 g, få evt. fiskehandleren til at skære den ud, og fortæl at den skal spises rå! Køb evt. forfrosset fisk til sushi. Alternativt kan tun anvendes.
forårsløg 4 stk., rensede
vand 1 liter
groft salt 1 spsk.
rapsolie 2 dl, med neutral smag
frisk koriander 1 spsk., hakket
sort peber, friskkværnet

Marinade:
Kom sesamfrøene på en kold, tør pande. Skru op til jævn varme, og rist sesamfrøene under omrøring, til de er gyldne. Lad frøene køle lidt af og bland dem med soja, chalotteløg, hvidløg, limeskal og -saft og sukker.

Skær fiskekødet i tynde skiver, fordel det på fire tallerkener, og hæld marinaden over.

Kog forårsløgene i vand tilsat salt i ca. 1 min., og lad dem dryppe af i en sigte.

Hæld rapsolien i en gryde, og varm den op til ca. 200° – brug et stegetermometer. Husk at have et grydelåg parat, hvis uheldet er ude, og olien bryder i brand.

Hæld ca. 1 spsk. hed olie over fisken på hver tallerken og anret med koriander, friskkværnet peber og de kogte forårsløg.

Tallerken fra Broste, bestik, Bodhi, fra Studio Williams, vase fra Line Gottfred.