Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Saltkage

Opskrift på en lun saltkage som hurtig frokost, til natmad eller sammen med en salat. Og hun har ret. Lun skiverne i ovnen eller på en brødrister.

© Anders Schønnemann

Opskrift på 10-12 skiver
æg 3 stk.
olie 1 dl
mælk 1 dl
hvedemel 180 g
bagepulver 2 tsk.
gruyereost 100 g, revet
parmesanost 100 g, revet
salchichonpølse 100 g, hakket
(pålæg) eller salami
rosmarin 2 spsk., friskhakket
pinjekerner 50 g

Sæt ovnen på 180º.
Pisk æg og olie sammen.
Rør mælken i.
Bland mel og bagepulver, og vend det i. Vend osten, pølsen, rosmarin og 30 gram pinjekerner i dejen. Kom dejen i en sandkageform beklædt med bagepapir. Gør den flad, og drys resten af pinjekernerne over.
Bag kagen i 50 minutter.
Tag den ud og afkøl.

Saltkagen holder sig god i tre-fire dage.

Relaterede Artikler