
Saltkage
Opskrift på en lun saltkage som hurtig frokost, til natmad eller sammen med en salat. Og hun har ret. Lun skiverne i ovnen eller på en brødrister.
AfMaria Meldgaard
Opskrift på 10-12 skiver
æg 3 stk.
olie 1 dl
mælk 1 dl
hvedemel 180 g
bagepulver 2 tsk.
gruyereost 100 g, revet
parmesanost 100 g, revet
salchichonpølse 100 g, hakket
(pålæg) eller salami
rosmarin 2 spsk., friskhakket
pinjekerner 50 g
Sæt ovnen på 180º.
Pisk æg og olie sammen.
Rør mælken i.
Bland mel og bagepulver, og vend det i. Vend osten, pølsen, rosmarin og 30 gram pinjekerner i dejen. Kom dejen i en sandkageform beklædt med bagepapir. Gør den flad, og drys resten af pinjekernerne over.
Bag kagen i 50 minutter.
Tag den ud og afkøl.
Saltkagen holder sig god i tre-fire dage.