Saftig, lille grillbøf med grønne bønner
8 hapser
En lille kødanretning kan sagtens spises stående, hvis den anrettes med omtanke.
Det skal du bruge:
Sherryreduceret sauce
- 1 dl balsamicoeddike
- 1 dl sherry
- 2 dl fond
- 25 g smør
Grillbøf
- 4 røde bøffer
- Flagesalt og peber
Tilbehør
- 300 g grønne bønner
- 1 spsk. smør
- 1 potte thaibasilikum, brøndkarse eller estragon
Sådan gør du:
Sherryreduceret sauce
- Kom balsamicoeddike i en gryde, og kog ind til det halve.
- Tilsæt sherry, og kog ind til det halve.
- Tilsæt fond, og kog ind til det halve.
- Montér saucen med smør.
Grillbøf
- Krydr kødet med salt og peber, og grill det i ca. 3 min. på hver side, afhængigt af kødets tykkelse.
- Lad kødet hvile tildækket et par minutter.
- Nip bønnerne. Smelt smørret på en pande, og steg bønnerne, til de er møre, ca. 3-4 min.
- Skær kødet i skiver, og anret med bønnerne.
- Dryp sherryreduceret sauce over, og top med urter.