Saftig, lille grillbøf med grønne bønner

En lille kødanretning kan sagtens spises stående, hvis den anrettes med omtanke.

Grillbøf i skiver med grønne bønner toppet med en sherryreduceret sauce udgør denne sommerlige ret. Servér den med et spyd eller en lille gaffel, så den kan spises stående. Servér eventuelt med en frisk matcha-brus med isterninger som her, hvor de er skænket i marokkanske glas fra Wetendorf Living. Skålene er fra Tavola Mia.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Saftig, lille grillbøf med grønne bønner

8 hapser

En lille kødanretning kan sagtens spises stående, hvis den anrettes med omtanke.

Det skal du bruge:

Sherryreduceret sauce

  • 1 dl balsamicoeddike
  • 1 dl sherry
  • 2 dl fond
  • 25 g smør

Grillbøf

  • 4 røde bøffer
  • Flagesalt og peber

Tilbehør

  • 300 g grønne bønner
  • 1 spsk. smør
  • 1 potte thaibasilikum, brøndkarse eller estragon

Sådan gør du:

Sherryreduceret sauce

  1. Kom balsamicoeddike i en gryde, og kog ind til det halve.
  2. Tilsæt sherry, og kog ind til det halve.
  3. Tilsæt fond, og kog ind til det halve.
  4. Montér saucen med smør.

Grillbøf

  1. Krydr kødet med salt og peber, og grill det i ca. 3 min. på hver side, afhængigt af kødets tykkelse.
  2. Lad kødet hvile tildækket et par minutter.
  3. Nip bønnerne. Smelt smørret på en pande, og steg bønnerne, til de er møre, ca. 3-4 min.
  4. Skær kødet i skiver, og anret med bønnerne.
  5. Dryp sherryreduceret sauce over, og top med urter.