Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Østers i baconsvøb med persilleolie

Denne smagfulde delikatesse fra Limfjorden bliver ekstra god i et sprødt svøb.

Østers i baconsvøb

© Stine Christiansen - Danske østers er en delikatesse. Vi steger dem svøbt i lidt bacon og serverer dem i egen skal med persilleolie.

Østers i baconsvøb med persilleolie

4 personer

Det skal du bruge:

  • 8 friske limfjordsøsters
  • 4skiverbacon, tyndeskiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1⁄2 dl rapsolie fra Bornholm
  • Citronskal og -saft
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Åbn østersene, og hæld østers og saften forsigtigt over i en dyb tallerken.
  2. Skyl østersene i deres egen saft en ad gangen, og læg dem over på en ren tallerken.
  3. Vask og tør østersskallerne indvendigt og udvendigt.
  4. Svøb en halv skive bacon om hver østers, og steg dem på panden ved moderat varme, indtil baconen tager farve.
  5. Findel persilleblade og rapsolie med en stavblender, og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  6. Anret østers i skallerne, dryp med lidt af deres egen saft samt persilleolie, og servér.