Forret Østers i baconsvøb med persilleolie Denne smagfulde delikatesse fra Limfjorden bliver ekstra god i et sprødt svøb. Af Gitte Heidi Rasmussen — 17. juni 2021 Danske østers er en delikatesse. Vi steger dem svøbt i lidt bacon og serverer dem i egen skal med persilleolie. © Stine Christiansen Østers i baconsvøb med persilleolie 4 personer Det skal du bruge: 8 friske limfjordsøsters 4skiverbacon, tyndeskiver 1 håndfuld bredbladet persille 1⁄2 dl rapsolie fra Bornholm Citronskal og -saft Salt og peber Sådan gør du: Åbn østersene, og hæld østers og saften forsigtigt over i en dyb tallerken. Skyl østersene i deres egen saft en ad gangen, og læg dem over på en ren tallerken. Vask og tør østersskallerne indvendigt og udvendigt. Svøb en halv skive bacon om hver østers, og steg dem på panden ved moderat varme, indtil baconen tager farve. Findel persilleblade og rapsolie med en stavblender, og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber. Anret østers i skallerne, dryp med lidt af deres egen saft samt persilleolie, og servér. Relateret Kultur Fiskebaren guider: Sådan lærer du at elske østers Kultur Restaurantguide: 17 steder i landet, hvor du kan nyde østers Nytår Østers med 2 slags vinaigrette Forret Østers med asparges og geranium Nytår Gratinerede østers Nytår 23 lækre bud på forretten til din nytårsmiddag