Østers i baconsvøb med persilleolie

Denne smagfulde delikatesse fra Limfjorden bliver ekstra god i et sprødt svøb.

Østers i baconsvøb

Danske østers er en delikatesse. Vi steger dem svøbt i lidt bacon og serverer dem i egen skal med persilleolie.

© Stine Christiansen

Østers i baconsvøb med persilleolie

4 personer

Det skal du bruge:

  • 8 friske limfjordsøsters
  • 4skiverbacon, tyndeskiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1⁄2 dl rapsolie fra Bornholm
  • Citronskal og -saft
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Åbn østersene, og hæld østers og saften forsigtigt over i en dyb tallerken.
  2. Skyl østersene i deres egen saft en ad gangen, og læg dem over på en ren tallerken.
  3. Vask og tør østersskallerne indvendigt og udvendigt.
  4. Svøb en halv skive bacon om hver østers, og steg dem på panden ved moderat varme, indtil baconen tager farve.
  5. Findel persilleblade og rapsolie med en stavblender, og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  6. Anret østers i skallerne, dryp med lidt af deres egen saft samt persilleolie, og servér.