
Multe i agurkesuppe med ørredrogn
Denne lækre suppe læsker godt i sommervarmen og smager ekstra skønt med et glas køligt hvidvin.
AfLone Kjær
Multe i agurkesuppe med ørredrogn
4 Personer
Tynde skiver råmarineret multe og en forfriskende agurkesuppe er den lækreste forret på en sommerdag.
Det skal du bruge:
Agurkesuppe
- 2 agurker
- 1 tsk. flagesalt
- 1 skalotteløg
- 1 rød chili
- 3 dl yoghurt naturel
- 3 dl kold grøntsagsbouillon
Multe
- 400 g multefilet uden skind og ben
- Saft af 1 lime
- 1 tsk. flagesalt
- 1 tsk. sukker
- Peber
Servering
- Olivenolie
- 1 lille glas ørredrogn
- 1 bundt kørvel
Sådan gør du:
Agurkesuppe
- Skræl agurkerne og skær dem i grove stykker.
- Drys med salt og lad dem trække ca. 15 min.
- Pil og hak løget.
- Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien.
- Kom agurk, løg og chili i en blender med yoghurt og bouillon og kør til en ensartet suppe.
- Smag til med flagesalt og peber.
Multe
- Kom fisken i fryseren i en times tid. Så er den nemmere at skære i tynde skiver.
- Skær fisken i tynde skiver med en langbladet bøjelig kniv og anret på en tallerken.
- Pres lime over fisken, drys med flagesalt og sukker og krydr med peber.
- Stil fisken tildækket på køl et par timer.
Servering
- Anret skiver af multe i 4 skåle og hæld lidt agurkesuppe i bunden.
- Top med olivenolie, ørredrogn og kørvel.