Multe i agurkesuppe med ørredrogn
© TIA BORGSMIDT

Multe i agurkesuppe med ørredrogn

Denne lækre suppe læsker godt i sommervarmen og smager ekstra skønt med et glas køligt hvidvin.

Multe i agurkesuppe med ørredrogn

4 Personer

Tynde skiver råmarineret multe og en forfriskende agurkesuppe er den lækreste forret på en sommerdag.

Det skal du bruge:

Agurkesuppe

  • 2 agurker
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 skalotteløg
  • 1 rød chili
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 3 dl kold grøntsagsbouillon

Multe

  • 400 g multefilet uden skind og ben
  • Saft af 1 lime
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. sukker
  • Peber

Servering

  • Olivenolie
  • 1 lille glas ørredrogn
  • 1 bundt kørvel

Sådan gør du:

Agurkesuppe

  1. Skræl agurkerne og skær dem i grove stykker.
  2. Drys med salt og lad dem trække ca. 15 min.
  3. Pil og hak løget.
  4. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien.
  5. Kom agurk, løg og chili i en blender med yoghurt og bouillon og kør til en ensartet suppe.
  6. Smag til med flagesalt og peber.

Multe

  1. Kom fisken i fryseren i en times tid. Så er den nemmere at skære i tynde skiver.
  2. Skær fisken i tynde skiver med en langbladet bøjelig kniv og anret på en tallerken.
  3. Pres lime over fisken, drys med flagesalt og sukker og krydr med peber.
  4. Stil fisken tildækket på køl et par timer.

Servering

  1. Anret skiver af multe i 4 skåle og hæld lidt agurkesuppe i bunden.
  2. Top med olivenolie, ørredrogn og kørvel.