
Laks i mandelpanade med hyldebærkogt rødbede og nem kvarkcreme
Det lille stykke laks får sprødhed stegt med mandelmel. Både kanelyoghurt og kvarkstaffage (se tip) er godt hertil.
Aflaks 4 stk. á 100 g, i filet uden skind og ben
mel 100 g
æg 1 stk.
mandelmel 100 g
karse til pynt
olie til stegning
salt og peber
rødbeder 4 stk., kogte og smuttede
hyldebærsaft 5 dl
balsamico 1 dl
rødvin 1 dl
sort peber 1 spsk. hel
nelliker 2 stk.
hønsefond 1 spsk.
sød sennep ½ dl
kvark ½ dl
cayennepeber 1 knsp.
Krydr laksen med salt og peber, vend i mel, let pisket æg og derefter mandelmel. Læg på køl indtil brug.
Udstik de kogte og smuttede rødbeder, eller skær i både.
Kog en lage af hyldebærsaft, balsamico, rødvin, peber, nelliker og koncentreret hønsefond. Kom rødbederne heri, og lad småsimre i ca. 5 min., lad dem ligge i lagen indtil brug.
Rør sennep, kvark og cayennepeber sammen, og kom staffagen i en sprøjtepose eller frysepose, du klipper et hjørne af.
Steg laksen på mandelsiden på en hed pande i olie, ca. 2-3 min. Vend, og steg videre i yderligere 5 min.
Anret tallerkenerne med et stykke laks og et par rødbeder på en bund af kvarkcreme.
Sæt også et par toppe kanelyoghurt på rødbederne, se tip. Pynt til sidst med karse evt. også som her et par skiver bolsjerødbeder og dild.
TIP:
Rør 2 dl græsk yoghurt (helst 10%) sammen med en knsp. cayennepeber, 1 tsk. knust Madagascar-peber og en knsp. stødt kanel. Krydr med salt og peber, og server til laksen.