© Anders Schønnemann

Kold mandelsuppe med druer

Den kolde mandelsuppe er en klassiker fra det andalusiske køkken. Oftest serveres den med et glas sherry til. Suppen kan tilberedes i forvejen, og anrettes først med vindruer, olie og persille lige før servering.

6 personer

INGREDIENSER:

200 g smuttede mandler
150 g daggammelt lyst brød uden skorpe 2 fed hvidløg
1 spsk. sherryeddike
1⁄2 dl olivenolie
ca. 8 dl kold grøntsagsbouillon
salt og peber
100 g blå vindruer
olivenolie
4 kviste bredbladet persille

SÅDAN GØR DU:

• Rist mandlerne let gyldne på en tør pande. Det er vigtigt, at de ikke bliver mørke.

• Skær brødet i tern, og læg det i en skål. Hæld koldt vand over, så det lige netop dækker, og lad det stå, til brødet er blødt – ca. 5 min.

• Vrid brødet fri for vand, og kom det i en foodprocessor sammen med mandler, presset hvidløg og eddike. Blend mens olien tilsættes dråbevis. Til sidst tilsættes kold bouillon. Kør, indtil suppen har konsistens som tyk fløde. Smag til med salt og peber og evt. mere eddike.

• Hæld suppen i en kande, og stil den på køl en times tid.

• Er suppen for tyk, spædes til med mere bouillon. Anret suppen, og top med halverede vindruer, et lille dryp olivenolie og bredbladet persille.