ramsløg opskrifter ramsløg sæson
© Stine Christiansen

Kold agurkesuppe med ramsløg og grillede kammuslinger

En perfekt start på et lækkert måltid.

Kold agurkesuppe med ramsløg og grillede kammuslinger

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ agurk
  • 6 ramsløgsblade
  • 1½ dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 dl kold hønsebouillon
  • salt & peber
  • 100 g kammuslinger

Sådan gør du

  1. Skræl agurken, og skær den i lidt mindre stykker.
  1. Kom den i en blender sammen med ramsløg, yoghurt og bouillon.
  1. Blend, til konsistensen er cremet, og smag til med salt og peber.
  1. Sæt suppen i køleskabet indtil servering.
  1. Dup kammuslingerne tørre, pensl dem med lidt olie, og grill dem 1 min. på hver siden på en rygende varm grillpande.
  1. Blend lige suppen hurtigt op, fordel i glas, og top med grillede kammuslinger.
  1. Pynt med ekstra ramsløg.