Kold agurkesuppe med jomfruhummer

En frisk suppe med skøn havsmag.

© Anders Schønneman - Det nye stel fra Royal Copenhagen henter inspiration fra en svunden tid samt nutidens minimalistiske æstetik. Stellet kaldes blomst og er dekoreret af den hollandske kunstner Wouter Dolk. Her danner det bund for menuens forret, agurkesuppe med jomfruhummerhaler. Bestikket Nora er i børstet stål og fra BoConcept.

Kold agurkesuppe med jomfruhummer og fennikel

Delikat sommersuppe med skøn havsmag af jomfruhummer.

4 personer

Det skal du bruge til suppen:

Kold agurkesuppe

  • 2 store agurker
  • 1 avokado
  • saft af ½ citron
  • 4 kviste frisk mynte
  • 4 dl kold hønsebouillon
  • 400 g græsk yoghurt
  • salt og peber

Jomfruhummer

  • 8 jomfruhummerhaler
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • flagesalt
  • 1 fennikel
  • 1 potte tallerkensmækker
  • peber

Sådan laver du agurkesuppen:

Kold agurkesuppe

  1. Flæk agurkerne på langs. Skrab kernerne ud med en teske. Skær agurkerne i mindre stykker, og kom dem i en blender.
  2. Halvér avokadoen, fjern sten og skræl, og skær avokado i tern.
  3. Kom avokado i blenderen sammen med citronsaft, mynteblade og halvdelen af bouillonen.
  4. Blend suppen, spæd gradvist til med yoghurt og eventuelt resten af bouillonen, og blend, indtil suppen har en dejlig cremet konsistens. Smag suppen til med salt og peber, og hæld den gennem en sigte.

Jomfruhummer

  1. Pil skallerne af jomfruhummerne. Husk at fjerne tarmen. Marinér jomfruhummer-halerne i olivenolie og citronsaft, og drys med flagesalt. Skær fennikel i ultratynde skiver fx på en mandolin.
  2. Fordel fennikel og jomfruhummer i bunden af dybe tallerkener. Top med tallerkensmækker, og hæld kold agurkesuppe over.

TIP: Er du ikke så vild med rå jomfruhummerhaler, kan du vende dem hurtigt på panden i lidt smør i ca. 1 minut på hver side.

Relaterede Artikler