Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pikant kørvelsuppe med rimmede kammuslinger

Suppen er let og har en pikant kørvelsmag, som matcher de rimmede kammuslinger rigtig fint. Begge dele tilberedes i forvejen, og suppen smager allerbedst, når den serveres afkølet.

Kørvelsuppe med kammuslinger

© Anders Schønnemann

4 personer

RIMMEDE KAMMUSLINGER

8 kammuslinger
1 lille bundt dild
1 spsk. salt
1 spsk. sukker

KØRVELSUPPE

2 små porrer
250 g kartofler
200 g grønne asparges
1 liter grønsags- eller hønsebouillon
1-2 dl piske fløde
1 stort bundt kørvel
lidt citronsaft
salt og peber

RIMMEDE KAMMUSLINGER

• Kom kammuslinger i en skål, og drys med hakket dild, salt og sukker. Vend godt rundt, og dæk med husholdningsfilm. Stil kammuslingerne på køl til næste dag.

KØRVELSUPPE

• Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skyl de grønne asparges og knæk den nederste træede ende af. Skær asparges i snitter.
• Kom porrer, kartofler og asparges i en gryde sammen med bouillon og kog i ca. 15 minutter, til det er godt mørt. Skyl kørvel og slyng den tør. Tag lidt kørvel fra til pynt, og hak resten groft. Kom kørvel i suppen, og blend suppen godt. Tilsæt fløden og smag til med citronsaft, salt og peber. Afkøl suppen.
• Hvis du bedst kan lide suppen helt ensartet kan den sies. Ellers røres der lige i suppen, inden den anrettes som her i tallerkener med rimmede kammuslinger og lidt frisk kørvel til pynt.

Relaterede Artikler