Grillede-jomfruhummere
© TIA BORGSMIDT

Jomfruhummere med brændt citron og ricottacreme

Tænd op i grillen og nyd de lyse sommeraftener med lækkerier fra grillen. Jomfruhummere er en sikker vinder, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af middagen.

Jomfruhummere med brændt citron og ricottacreme

4 Personer

Servér jomfruhummerne med grillede citroner og ricottacreme.

Det skal du bruge

Grillede jomfruhummere

  • 12 jomfruhummere
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 2 citroner
  • Flagesalt og peber

Ricottacreme

  • 4 kviste bredbladet persille
  • 250 g ricotta
  • Revet skal af 1 citron
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du:

Grillede jomfruhummere

  1. Læg jomfruhummerne på et skærebræt med ryggen opad.
  2. Træk i halen, så jomfruhummeren er udstrakt, og flæk den på langs.
  3. Fjern den sorte streng i midten.
  4. Læg jomfruhummerne i et fad, som tåler grillvarme, med kødsiden opad.
  5. Krydr med flagesalt og peber og fordel finthakket hvidløg og små smørklatter over dem.
  6. Sæt fadet på en varm grill over direkte varme og læg de halve citroner på grillristen ved siden af med skærefladen nedad.
  7. Læg låg på grillen og grill jomfruhummere og citroner i 4-5 min.

Ricottacreme

  1. Skyl og slyng persillen tør og hak den.
  2. Rør ricotta med revet citronskal og persille og smag til med flagesalt og peber.