
Hjemmelavet tomat- og chilisauce á la chermoula
En skive brød og lidt grønt på toppen ... en lækker tapasret er skabt.
AfDet er de små stærke thaichilier, vi bruger her. Ikke de store og milde. Så brug gerne plastichandsker, når du arbejder med dem - en chilifinger i øjet gør så ondt. Chermoula er en marokkansk krydderiblanding, som giver en herlig smag her.
thaichili 2-3 stk.
hvidløg 2 fed
paprika 1 spsk.
spidskommen 1 tsk.
bredbladet persille 1 håndfuld
koriander 1 håndfuld
olivenolie 1 dl
tomatkoncentrat 1 stor dåse
citronsaft
salt og peber
Fjern kernerne fra chilien, og kom den i en blender sammen med resten af ingredienserne uden citron, salt og peber. Blend sammen.
Tilføj eventuelt lidt mere olie, hvis den ikke vil tage fat. Smag til med rigelige mængder citronsaft, lidt salt og peber.
Holder sig fint i køleskabet i fem dage.
Skål fra Tine K Home, viskestykke fra Ikea.