Grønkålssalat med frisk chimichurri

Lav en fyldig grønkålssalat med bagt græskar, frisk chimichurri og spicy chorizo.

grønkålssalat hverdagsmad aftensmad opskrift
© Anders Schønnemann

Grønkålssalat med bagt græskar, chorizo, feta og chimichurri

4 personer

Det skal du bruge:

Bagt græskar

  • 1 lille hokkaido
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber

Grønkålssalat

  • 200 g chorizo-pølser
  • 200 g grønkål
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 pærer

Chimichurri

  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. eddike
  • saft af ½ citron
  • ½ dl olivenolie
  • salt og peber

  • 100 g fetaost

Sådan gør du:

Bagt græskar

  1. Tænd ovnen på 200 °
  2. Skær græskar i både, og vend med olie
  3. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber
  4. Bag i ovnen i ca. 20 min., til de er møre og gyldne. Pas endelig på, de ikke bliver for branket

Grønkålssalat

  1. Læg chorizo-pølserne i et ovnfast fad med bagepapir, og bag i ovnen, til de er godt sprøde
  2. Rib grønkålen, og hak den
  3. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt
  4. Skær pærerne i kvarte
  5. Fjern kernehus, og skær pærerne i tynde både

Chimichurri

  1. Hak persillen
  2. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint
  3. Pres hvidløgene
  4. Kom persille, chili, hvidløg og de øvrige ingredienser i en morter, og stød det godt sammen, indtil det har en konsistens som en grov pesto
  5. Smag til med salt og peber og eventuelt mere chili eller olivenolie
  6. Vend kål med pærer, bagt græskar og chorizo-pølser skåret i skiver
  7. Top med smuldret fetaost og chimichurri