
Grønkålssalat med frisk chimichurri
Lav en fyldig grønkålssalat med bagt græskar, frisk chimichurri og spicy chorizo.
Af — 27. november 2018Grønkålssalat med bagt græskar, chorizo, feta og chimichurri
4 personer
Det skal du bruge:
Bagt græskar
- 1 lille hokkaido
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- peber
Grønkålssalat
- 200 g chorizo-pølser
- 200 g grønkål
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 2 pærer
Chimichurri
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
- 1 chili
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. eddike
- saft af ½ citron
- ½ dl olivenolie
salt og peber
100 g fetaost
Sådan gør du:
Bagt græskar
- Tænd ovnen på 200 °
- Skær græskar i både, og vend med olie
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber
- Bag i ovnen i ca. 20 min., til de er møre og gyldne. Pas endelig på, de ikke bliver for branket
Grønkålssalat
- Læg chorizo-pølserne i et ovnfast fad med bagepapir, og bag i ovnen, til de er godt sprøde
- Rib grønkålen, og hak den
- Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt
- Skær pærerne i kvarte
- Fjern kernehus, og skær pærerne i tynde både
Chimichurri
- Hak persillen
- Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint
- Pres hvidløgene
- Kom persille, chili, hvidløg og de øvrige ingredienser i en morter, og stød det godt sammen, indtil det har en konsistens som en grov pesto
- Smag til med salt og peber og eventuelt mere chili eller olivenolie
- Vend kål med pærer, bagt græskar og chorizo-pølser skåret i skiver
- Top med smuldret fetaost og chimichurri