
Flatbrød
Sprøde og lækre flatbrød, perfekte som en salt haps med fx oliventapenade og lidt salat til. Hvis du gemmer dem i en dåse kan de blive bløde, men med et stænk vand og et minut i en hed ovn, er de knasende igen.
AfDe sprøde brød har den typiske milde smag af hvid hvede og bages uden gær. Lækre til et glas øl eller vin og til salat og suppe.
Til 12 brød:
hvid hvedemel 200 g
Maldon havsalt ½ tsk.
smør 30 g
æggeblomme 1 stk.
sødmælk 1¼ dl
Bland mel med salt og smør, og kør blandingen sammen i en foodprocessor eller med elpiskeren med påsatte dejkroge.
Tilsæt æggeblomme og mælk, og bland alt til en blød dej. Ælt den igennem, og lad den stå tildækket og hvile på køkkenbordet i ca. en halv time.
Del nu dejklumpen i 12 stykker, og udrul dem så tyndt som muligt til ovale plader.
Bag brødene i en 180° varm ovn i 6-7 min., og afkøl dem på en rist.