Danske asparges
© Andreas Mikkel Hansen

Danske asparges med skorzonerrødder og pighvarsauce

Prøv denne lækre opskrift med en af sommerens helt store delikatesser: asparges.

Danske asparges med skorzonerrødder og pighvarsauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 4 hvide hengemte asparges (du kan også bruge friske, som som bages 5 min.)
  • 4 skorzonerrødder
  • Urter til pynt (fx strandkarse)
  • ¼ dl kraftigt reduceret pighvarfond
  • 1 dl aspargesolie

Sådan gør du:

  1. Skræl aspargsene, og vask dem godt. Lav en saltlage på 3% (30g salt pr. l). Hæld den på aspargsene i et glas, og lad det stå mørkt i ca. 2 måneder.
  1. Skræl skorzonerrødderne, og bag dem ved 150° i 20 min.
  1. Skær asparges og skorzonerrødder til, så de er lige lange. Del dem i 2 stykker, og læg dem i lag (en halv asparges, så en skorzonerrod osv.), og fordel dem på 4 tallerkener. Pynt med urterne.
  1. Lun den reducerede fiskefond forsigtigt, og emulgér den med asparges- olie, til den bliver tyk.
  1. Servér retten med saucen.
Danske asparges
© Andreas Mikkel Hansen

LÆS OGSÅ