Danske asparges med skorzonerrødder og pighvarsauce
Prøv denne lækre opskrift med en af sommerens helt store delikatesser: asparges.
Af
Claus Henriksen
— 04. juli 2022
Danske asparges med skorzonerrødder og pighvarsauce
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Det skal du bruge:
4
hvide hengemte asparges (du kan også bruge friske, som som bages 5 min.)
4
skorzonerrødder
Urter til pynt (fx strandkarse)
¼
dl
kraftigt reduceret pighvarfond
1
dl
aspargesolie
Sådan gør du:
Skræl aspargsene, og vask dem godt. Lav en saltlage på 3% (30g salt pr. l). Hæld den på aspargsene i et glas, og lad det stå mørkt i ca. 2 måneder.
Skræl skorzonerrødderne, og bag dem ved 150° i 20 min.
Skær asparges og skorzonerrødder til, så de er lige lange. Del dem i 2 stykker, og læg dem i lag (en halv asparges, så en skorzonerrod osv.), og fordel dem på 4 tallerkener. Pynt med urterne.
Lun den reducerede fiskefond forsigtigt, og emulgér den med asparges- olie, til den bliver tyk.