© Pia Enghild

Croûtonsticks med brandade

Opskrift på en delikat midsommermenu.

Opskrift til 4 personer

tynde træspyd 8 stk.
toastbrød 2 store skiver
olivenolie 2 spsk.
sort peber 1 knsp., knust

Læg træspyd i blød i vand i 15 minutter. Skær toastbrød i stave a 1 cm’s tykkelse. Før træspyddene forsigtigt gennem toaststavene. Pensl med olivenolie, og strø med peber. Bag i ovn ved varmluft ved 180° i 14 minutter.

Brandade:
klipfisk 100 g
kartoffel 3 små eller 150 g
hvidløg 1 lille fed
mælk dl
sort peber 1 knsp.
dijonsennep 1 tsk.
purløg 1 spsk., fi nthakket
olivenolie 2 spsk.

Kog kartoflerne møre, tilsæt den udvandede, soignerede klipfisk, og sluk. Si efter 3 minutter vandet fra kartofler og klipfisk, og blend grundigt med de øvrige ingredienser. Servér croûtonsticks med brandade, hæld olivenolie over, strø med hakket purløg eller løvstikke. Hertil champagne.

Tip: Læg klipfisk i 2 liter vand, og stil på køl i 24 timer. Tag op af vandet, og fjern evt. ben og skind. Lav gerne en dobbelt portion brandade, og frys resten ned. Brandade egner sig også godt til friske, grønne asparges.