Opskrift på carnaroli risotto med trøffel
© Brace

Opskrift på carnaroli risotto med trøffel

Der findes risotto, og der findes risotto med trøffel. Sidstnævnte får du her en fuldstændig fantastisk opskrift på. Velbekomme!

Carnaroli risotto med trøffel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Grøntsags-bouillon

  • ½ gulerod
  • ½ bladselleri
  • ½ løg
  • ½ l vand

Zucchini-creme

  • ½ kg gule zucchinier
  • 200 g løg
  • olie
  • salt

Pesto på fyrrenåleskud

  • 300 g friske fyrrenåleskud
  • ½ l solsikkerolie

Risotto

  • Carnaroli risottoris
  • Olie og salt
  • Yuzu juice

Sådan gør du:

Grøntsags-bouillon

  1. Skær løgene i halve og brænd dem på gasblus eller grill.
  1. I mellemtiden: hæld vandet i en dyb pande eller kasserolle, tilsæt løg, gulerod og selleri og kog i ca. to timer.
  1. Køl derefter ned. Når bouillonen er helt kold, fjern grøntsagerne.

Zucchini-creme

  1. Brun løgene i olie. Når de er brunet, lad dem koge med lidt af bouillonen.
  1. Kog i ca. 40 minutter (for at få en karamel-effekt).
  1. Når de er færdigkogte tilføres courgetter skåret i meget små terninger. De skal koge, indtil de er kogt igennem.
  1. Blend så det hele til zucchini-puré
  1. Bland zuccinipuréen med creme fraiche og smag til med salt til slut.
  1. Anvend 100 g of zucchini creme med 50 g crème fraiche.

Pesto på fyrrenåleskud

  1. Pisk fyrrenåleskudene med den kolde olie og lad det trække i 24 timer.

Risotto

  1. Rist risotto risene med olie og salt og hæld så grøntsagsboillon ved.
  1. Når risene er kogt halvejs (9 minutter), tilsæt zucchini-creme og fortsæt med at tilberede risene i yderligere 9 minutter.
  1. Når de er færdigkogte, tilsæt soya og yuzu juice.

Servering

  1. Placér pestoen i bunden af skålen, dæk den med risotto, og afslut med et låg af trøffel, som dækker selve risottoen.