Forret —
Burrata med sommertrøffel
Skøn forret med en masse friske urter.
Tekst — Mikkel Karstad
Burrata med sommertrøffel, grønne asperges, mynte, timianblomster og vild cikrorie
Til 4 personer.
Det skal du bruge:
- 1 burrata
- 4 grønne asparges
- 1 håndfuld mynte og timianblomster
- 1 håndfuld vild cikorie (kan erstattes med rucola eller frisésalat)
- 1 dl jomfruolivenolie
- Friskkværnet peber og havsalt
- 25 g frisk sommertrøffel
Sådan gør du:
- Lad burrataen dryppe godt af i en sigte.
- Skyl asparges i koldt vand, og knæk rodenden af.
- Skær aspargesene i skiver lidt på sned, så du får nogle aflange, tynde skiver.
- Pluk roden af den vilde cikorie, og del den ud i blade. Skyl og afdryp dem grundigt.
- Skyl krydderurterne, afdryp dem, og pluk blade og blomster af stilkene.
- Kom burrataen på et fad, og træk den lidt fra hinanden. Fordel aspargesskiver og krydderurter udover.
- Kom salt, friskkværnet peber og olivenolie på toppen, og slut af med tynde skiver af sommertrøffel.
- Servér som en delevenlig forret, som en let frokostret eller som en del af et større måltid med godt brød til.