
Asparges-malfatti med parmesan og havtaske
En lækker opskrift med havtaske og asparges
AfOpskrift på Asparges-malfatti
Asparges 100 g, blancheret
Bredbladet persille 100 g, blancheret
Pisket æg 2 spsk.
Ricotta evt. cremefraiche 240 g
Parmesan 180 g, revet
Hvedemel 200 ml, 80 ml gemmes til rulning
Rismel 240 ml
Frisk rosmarin ½ spsk.
Salt 1 tsk.
Blend asparges, persille og æg i en foodprocessor, tilsæt derefter ricotta og rosmarin. Flyt massen til en skål, og fold de øvrige ingredienser i til en fast og blød konsistens. Dejen rulles ud i pølser på 1 cm’s tykkelse og skæres i 1 cm’s længde. Giv dem et let tryk med en gaffel. Blancher i kogende vand til malfatti (til de svømmer op til overfladen). Inden serveringen ristes de af på en pande i lidt olie.
Havtaske
Havtaske 200 g filet, i 4 stykker
Persillestilk 2 spsk., hakket
Grønne asparges 8 stk., skåret i grove stykker på tværs
Havtasken steges på en pande i smør ca. 2 min. på hver side. Tag fisken af, og sauter persillestilken og aspargesene i stegeskyen. Server malfatti med stegt havtaske, og anret sauterede asparges og persillestilk på fisken. Afslut med revet eller høvlet parmesan.