Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ajo blanco med basilikum

Den spanske mandelsuppe smager fantastisk kold og i små portioner, og så er den endda nem at lave.

Til 4 personer

Brød 100 g lyst, daggammelt uden skorpe
Mandler 150 g smuttede
Hvidløg 2 fed
Sherryeddike 1 spsk.
olivenolie 1⁄2 dl
bouillon ca. 5 dl kold
Salt og peber

Topping
Agurk 1 stk.
Olivenolie 2 spsk.
Basilikum 1 potte frisk
Rugbrødschips

• Skær brødet i tern, og læg det i en skål. Hæld koldt vand over, så det dækker, og lad stå, til brødet er blødt - ca. 5 min.
• Kram brødet fri for vand, og kom det i en foodprocessor sammen med smuttede mandler, presset hvidløg og eddike. Blend, mens olien tilsættes dråbevis. Til sidst tilsættes kold bouillon. Kør, indtil suppen har konsistens som tyk fløde. Hæld suppen i en kande, og stil på køl i en times tid.
• Skær agurken i brede strimler med en tyndskræller. Dryp lidt olie over suppen, og top med agurk og basilikum.
• Servér med rugbrødschips.

Relaterede Artikler