
Ajo blanco med basilikum
Den spanske mandelsuppe smager fantastisk kold og i små portioner, og så er den endda nem at lave.
AfTil 4 personer
Brød 100 g lyst, daggammelt uden skorpe
Mandler 150 g smuttede
Hvidløg 2 fed
Sherryeddike 1 spsk.
olivenolie 1⁄2 dl
bouillon ca. 5 dl kold
Salt og peber
Topping
Agurk 1 stk.
Olivenolie 2 spsk.
Basilikum 1 potte frisk
Rugbrødschips
• Skær brødet i tern, og læg det i en skål. Hæld koldt vand over, så det dækker, og lad stå, til brødet er blødt - ca. 5 min.
• Kram brødet fri for vand, og kom det i en foodprocessor sammen med smuttede mandler, presset hvidløg og eddike. Blend, mens olien tilsættes dråbevis. Til sidst tilsættes kold bouillon. Kør, indtil suppen har konsistens som tyk fløde. Hæld suppen i en kande, og stil på køl i en times tid.
• Skær agurken i brede strimler med en tyndskræller. Dryp lidt olie over suppen, og top med agurk og basilikum.
• Servér med rugbrødschips.