Hvorfor har I valgt netop de smagsnoter, I har – fx gulerod?
Jeg har gennem tiden forsøgt at destillere mangt og meget. Noget er godt, andet ikke godt. Gulerodsdestillat er godt. At det så klæder enebær og koriander er uforklarligt; men gulerod er i familie med kvan, som har været brugt som ingrediens i gin i flere hundrede år.
Begge runder den skarpe enebærsmag af på en god måde - gulerod tilfører tillige nogle gode smagsnoter.
Hvad kan de forskellige gin, I har i jeres sortiment?
Vi laver tre typer Elg i dag, No. 1, No. 2 og No. 3.
No. 1 er en klassisk gin. Den går godt sammen med de fleste tonicvand, både billige som dyre. Det skyldes mængden af enebær. Det er ginnen og ikke tonicvanden, der sætter dagsordenen. Den går også fint i cocktails som dry martini, gin sours og negroni.
No. 2 er en 'Old Tom'. Det er en mørk gin, der har trukket på enebær efterfølgende. Det tilfører noget smag, der kommer med over i destillationen som sukker, tanniner, farve og bitterstoffer.
No. 2 smager fantastisk med for eksempel ginger beer fra Fever Tree, men også blot med tonicvand, for eksempel Fever Trees Aromatic Tonic. Den kan dog også sagtens nydes rent.
No. 3 er en 'Navy Strength' 57,2 % med 34% mere smag end Elg No. 1 - en sand bombe af smag og ubetinget den gin på markedet med allermest enebær. Den egner sig særligt godt til en klassisk gin & tonic.