Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.
Med venlig hilsen, May Kjærsgaard, Digital redaktør
Hjemmelavet rabarbersnaps skal helst trække et par måneder for at få den gode smag. Snapsen holder sig fint i op til et år, og selvom farven aftager, smager det skønt, især når den fortyndes med lidt bobler.
Det skal du bruge:
750 g rabarber
korn af en stang vanilje
350 g lyst rørsukker
1 flaske snaps 70 cl (kan erstattes af vodka)
Sådan gør du:
Skyl rabarberne, og skær dem i skiver på skrå a 2-3 cm.
Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud.
Bland vaniljekorn med sukker, og drys over rabarberne.
Kom rabarber og vaniljestang i et glas og drys sukkeret over. Vend forsigtigt rundt.
Luk låget til og lad det stå til næste dag, så saften trækker ud af rabarberne.
Hæld snaps på rabarberne, og luk glasset til.
Vend glasset et par gange dagligt i 3-4 uger.
Du kan også lave en lækker drink ud af din rabarbersnaps. Se nedenfor hvordan du gør.
Rabarbersnaps med bobler
Til 4 personer
Det skal du bruge:
8 cl rabarbersnaps
1 flaske mousserende vin
Sådan gør du
Fortynd rabarbersnaps med bobler efter smag og pengepung.