Hjemmelavet rabarbersnaps skal helst trække et par måneder for at få den gode smag. Snapsen holder sig fint i op til et år, og selvom farven aftager, smager det skønt, især når den fortyndes med lidt bobler.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
liter
Rabarbersnaps
1500
g
rabarber
korn af en stang vanilje
700
g
lyst rørsukker
2
flaske snaps, 70 cl (kan erstattes af vodka))
Rabarbersnaps med bobler
16
cl
rabarbersnaps
2
flaske mousserende vin
Sådan gør du
Rabarbersnaps
Skyl rabarberne, og skær dem i skiver på skrå a 2-3 cm.
Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud.
Bland vaniljekorn med sukker, og drys over rabarberne.
Kom rabarber og vaniljestang i et glas og drys sukkeret over. Vend forsigtigt rundt.
Luk låget til og lad det stå til næste dag, så saften trækker ud af rabarberne.
Hæld snaps på rabarberne, og luk glasset til.
Vend glasset et par gange dagligt i 3-4 uger.
Rabarbersnaps med bobler
Fortynd rabarbersnaps med bobler efter smag og pengepung.