Rabarbersnaps

Få her opskriften på hjemmelavet rabarbersnaps, som du også kan bruge i en dejlig drink med bobler.

Rabarbersnaps
© Tia Borgsmidt

Rabarbersnaps

Hjemmelavet rabarbersnaps skal helst trække et par måneder for at få den gode smag. Snapsen holder sig fint i op til et år, og selvom farven aftager, smager det skønt, især når den fortyndes med lidt bobler.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 liter

Rabarbersnaps

  • 1500 g rabarber
  • korn af en stang vanilje
  • 700 g lyst rørsukker
  • 2 flaske snaps, 70 cl (kan erstattes af vodka))

Rabarbersnaps med bobler

  • 16 cl rabarbersnaps
  • 2 flaske mousserende vin

Sådan gør du

Rabarbersnaps

  1. Skyl rabarberne, og skær dem i skiver på skrå a 2-3 cm.
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud.
  1. Bland vaniljekorn med sukker, og drys over rabarberne.
  1. Kom rabarber og vaniljestang i et glas og drys sukkeret over. Vend forsigtigt rundt.
  1. Luk låget til og lad det stå til næste dag, så saften trækker ud af rabarberne.
  1. Hæld snaps på rabarberne, og luk glasset til.
  1. Vend glasset et par gange dagligt i 3-4 uger.

Rabarbersnaps med bobler

  1. Fortynd rabarbersnaps med bobler efter smag og pengepung.