
Dansk twist på klassisk mojito
Nyd en cocktail, der emmer af sol og sommer.
Af — 19. januar 2018Mojito med rabarber-twist
Vinteren er stadig over os, og vi er mange, som glæder os til, at vejret bliver lidt lunere. Drøm dig væk fra kulden, og lad som om det er varmere i vejret – begynd weekenden med friske forårstendenser og lav denne skønne rabarber mojito. Den fantastiske madblog portandfin.com har lavet denne skønne mojito-opskrift med et lækkert rabarber-twist.
Opskrift på 1 stk rabarbermojito
Du skal bruge:
Til rabarbersirup
(vi viser dig, hvordan du laver det herunder)
- 4 store rabarberstilke
- 200 g. Rørsukker
- 2,5 dl vand
Til mojito:
- 4 friske mynteblade
- Juicen fra 1 stor lime
- Is
- 6 cl rabarbersirup
- 3 cl hvid rum
- Danskvand
- Rabarberskiver til dekoration
- Mynteblade til dekoration
Sådan gør du:
Rabarbersirup
- Bring rabarber, vand og sukker i kog i en stor gryde på mellemvarme.
- Skru ned for varmen og lad det småkoge, mens du rører i det med jævne mellemrum, i ca. 25 minutter, indtil rabarberne bliver opløst og siruppen er blevet tyknet.
- Si det og put siruppen i et tætsluttende glas.
- Så kan det holde fem uger i køleskabet.
Rabarbermojito
- Rør mynteblade og limejuice sammen i et højt glas.
- Fyld herefter glasset med is, tilføj rabarbersiruppen, rom og top det af med danskvand.
- Dekorer med rabarber og/eller mynteblade, hvis du skulle have lyst.