Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lav din egen rabarbersaft

Saften kan fortyndes med vand, danskvand eller servér med vodka og is til en sommer-drink.

rabarber saft drink saftevand opskrift

© Anders Schønnemann

Rabarbersaft med ingefær og vanilje

Hjemmelavet rabarbersaft smager af dansk forår og sommer. Fortynd saften med vand, danskvand eller servér med vodka og is til en drink.

Ca. 1 liter

Det skal du bruge:

  • 500 g rensede rabarber
  • 250 g rørsukker
  • 1 liter vand
  • korn af 1 stang vanilje
  • 1-2 spsk. friskrevet ingefær
  • atamon

Sådan gør du:

  • Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm.
  • Skyl dem godt, og kom dem i en gryde med sukker, vand, vaniljekorn + stang samt ingefær. Kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og lad rabarberne trække ca. en halv time, inden de sies fra saften. Pres let med en ske, så al saft og smag kommer med.
  • Hæld rabarbersaften på flaske skyllet i atamon, og opbevar i køleskabet.
  • Saften holder sig fint et par uger. Fortynd saften efter smag.

Relaterede Artikler