Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lav din egen rabarbersaft

Saften kan fortyndes med vand, danskvand eller servér med vodka og is til en sommer-drink.

rabarber saft drink saftevand opskrift

© Anders Schønnemann

Rabarbersaft

1 stor flaske, ca. 1 liter

Det skal du bruge:

  • 500 g rensede rabarber
  • 250 g hindbær
  • 250 g jordbær
  • 2 limefrugter
  • 500 g lyst rørsukker
  • 1 l vand

Sådan gør du:

  1. Skyl rabarberne, og skær stilkene i små stykker.
  2. Skyl og rens hindbærrene, og nip jordbærrene.
  3. Skær limene i skiver.
  4. Kom rabarber og bær i en stor gryde sammen med lime og rørsukker, og hæld vand over.
  5. Kog ved svag varme i ca. 30 min.
  6. Lad saften stå et par timer, og smag til, så saften har den perfekte sødme og en fin limesmag.
  7. Si saften gennem et saftklæde, og hæld den på flasker.
  8. Opbevar saften på køl, og fortynd saften efter smag.

TIP: Har du overskydende saft, kan den fryses i mindre portioner og tages ud, når du skal bruge den.