Lav din egen rabarbersaft

Saften kan fortyndes med vand, danskvand eller servér med vodka og is til en sommer-drink.

rabarber saft drink saftevand opskrift

© Anders Schønnemann

Rabarbersaft med ingefær og vanilje

Hjemmelavet rabarbersaft smager af dansk forår og sommer. Fortynd saften med vand, danskvand eller servér med vodka og is til en drink.

Ca. 1 liter

Det skal du bruge:

  • 500 g rensede rabarber
  • 250 g rørsukker
  • 1 liter vand
  • korn af 1 stang vanilje
  • 1-2 spsk. friskrevet ingefær
  • atamon

Sådan gør du:

  • Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm.
  • Skyl dem godt, og kom dem i en gryde med sukker, vand, vaniljekorn + stang samt ingefær. Kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og lad rabarberne trække ca. en halv time, inden de sies fra saften. Pres let med en ske, så al saft og smag kommer med.
  • Hæld rabarbersaften på flaske skyllet i atamon, og opbevar i køleskabet.
  • Saften holder sig fint et par uger. Fortynd saften efter smag.

Relaterede Artikler